Una eina més per acostar la sostenibilitat al gremi hoteler

23/11/2017

En una clara aposta per la sostenibilitat turística, l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH) ha impulsat el disseny i la implementació del ‘Model de sostenibilitat turística i plans de millora’ amb la intenció d’acostar la sostenibilitat al sector hoteler. Aquest projecte, finançat per la Secretaria d’Estat de Turisme, s’estructura a partir del ‘Disseny del model de sostenibilitat’, una pauta que inclou variables d’eficiència energètica, ús de l’aigua, gestió de residus, sistemes d’envoltant tèrmica, accessibilitat política, RSC, etc. El disseny del Model ITH de Sostenibilitat és un document obert a tot el públic, però sobretot va destinat al gremi hoteler. Conscients del que suposa mantenir l’equilibri entre el negoci i el respecte pel medi ambient, aquest document planteja quines mesures es poden portar a terme.

I és en aquest punt quan hem de parlar de iSave Hotel. La plataforma en qüestió proporciona informació útil, sobretot en la presa de decisions per part dels empresaris hotelers. A través de mòduls i qüestionaris, iSave Hotel permet millorar la situació dels hotels en matèria de sostenibilitat:

  • Eina online de suport al model de sostenibilitat, com una eina de consulta i autoavaluació per part dels hotels, on podran valorar la seva situació actual envers les línies plantejades pel Model ITH de Sostenibilitat.
  • Gran quantitat d’informació rellevant sobre sostenibilitat i eficiència energètica per tal que els establiments puguin conèixer opcions i alternatives de millora.
  • Directori d’empreses proveïdores i subministradores de tecnologies ambientals pel sector turístic, útil per l’execució de les mesures que siguin incloses en els plans de millores dels allotjaments.
  • Document de línies d’ajudes vigents per la millora de la sostenibilitat dels hotels, útil per la situació de les mesures que siguin incloses en els plans de millora dels allotjament.