PROTOCOL D'ACTUACIÓ COVID-19 PER A PLATGES

08/05/2020

Les platges són l'atractiu turístic més important que tenim i la raó per la que milions d'usuaris anualment trien visitar-nos.Per aquest motiu resulta bàsic conèixer els límits per a poder estimar el seu factor de densitat.

 

Amb motiu de la pandèmia del COVID 19 la situació turística s'ha vist profundament afectada per a aquesta temporada 2020. Tots els agents econòmics privats que intervenen en l'activitat, tenen ja un protocol d'actuació amb l'objectiu minimitzar les opcions de contagi per a evitar així la seva propagació.

Les platges són l'atractiu turístic més important que tenim i la raó per la que milions d'usuaris anualment trien visitar-nos. Avui es troba en un estat d'incertesa que pot ser determinant en el moment de triar destinació turística.

Resulta bàsic conèixer els límits per a poder estimar el seu factor de densitat. El factor de densitat és el límit d'afluència màxima per metre quadrat de platja, depèn del caràcter de la platja i del seu entorn, considerant el confort de l'usuari i la conservació i protecció del medi natural que la platja ens ofereix. Per aquest motiu cal treballar les platges segons la seva tipologia (urbana,  semi-urbana i natural) i les seves àrees d’ús (activa, de repòs, de serveis).

Per això us proposem la redacció d’un protocol d'actuació, d'aplicació per a la temporada 2020, que protegeixi als usuaris del contagi a la platja de virus COVID-19 alhora que permeti l'ús responsable de la platja.

Si vols tenir a punt les platges del teu municipi per aquesta temporada 2020, posa’t en contacte amb nosaltres a ncolomer@grupcostabravacentre.com