Propera convocatòria dels ajuts dels plans de foment del turisme de la Generalitat 2020

25/02/2020

La principal novetat que presenta la convocatòria d'enguany és l'augment dels ajuts, que passa de 6 milions d'euros el 2019 a 10 milions d'euros aquest 2020. Així mateix, el Govern també donarà prioritat als projectes que presentin les zones més perjudicades pels aiguats del passat mes d'octubre i pel temporal Gloria, els quals obtindran una major puntuació.

L'altra novetat d'aquest 2020 és que la inversió mínima dels projectes participants passa de 350.000€ a 300.000€. La subvenció serà del 50%, con en edicions anteriors. Amb aquesta mesura es pretén afavorir la presentació de propostes de petit format.

 

La Generalitat de Catalunya augmentarà aquest 2020 prop d'un 50% els ajuts dels plans de foment del turisme, que passaran de tenir una dotació de 6 milions d'euros a 10. També es donarà prioritat als municipis més afectats pels aiguats del passat mes d'octubre i pel temporal Gloria. La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ho va anunciar a Aitona (Segrià) en el marc de la presentació dels 20 projectes que l'any passat van rebre aquests ajuts.

Els Plans de foment territorial del turisme són una línia d’ajuts destinada als ens locals que la Generalitat de Catalunya va posar en funcionament l’any 2014, estan pensants per donar suport al territori i contribuir al reequilibri turístic. L’objectiu és crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics; recuperar itineraris; millorar la senyalització o donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre altres.

La Consellera també va informar que la inversió mínima dels projectes que vulguin rebre aquest ajut ha de ser de 300.000€. La Generalitat subvencionarà el 50% de la inversió. Els 10 milions d’euros totals destinats als plans provenen dels ingressos generats per l’Impost sobre Estades en Establiments Turístics (IEET).

Des de QGlobl som experts en assessorar, dirigir i tramitar tot tipus d'ajudes i subvencions perquè els nostres clients puguin dur a terme els seus projectes. Per això et convidem a posar-te en contacte amb nosaltres i explicar-nos el teu projecte. De ben segur et podrem ajudar. Truca’ns al 972 60 00 17 o escriu-nos a ncolomer@grupcostabravacentre.com  

Confia amb nosaltres, altres ajuntaments, com La Pera, Palamós i Castelló d’Empúries, ja ho han fet.