Novetats sobre la taxa turística

13/09/2017
L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha començat una campanya contra el frau en l’impost turístic.
 
La normativa d’aquest impost s’ha modificat introduint la figura de l’assistent en la recaptació, que són els operadors de plataformes tecnològiques que comercialitzen serveis turístics d’allotjament o fan d’intermediaris entre el titular de l’explotació i el turista. La creació d’aquest intermediari busca simplificar els tràmits administratius.

Segons l’ATC, en resposta a una demanda del sector, s’ha creat l’autoliquidació agregada de la taxa que permet als operadors pagar d’una sola vegada les quotes de l’impost corresponents a més d’un establiment turístic.

A més, també s’ha introduït una modificació en el calendari de l’impost. El tribut s’haurà de liquidar semestralment i no trimestralment com es feia fins ara. També s’adapta a les temporades d’hivern i d’estiu pròpies de l’estacionalitat turística. Així, el primer període impositiu de la taxa turística serà de l’1 d’abril al 30 de setembre i el període d’autoliquidació corresponent serà de l’1 al 20 d’octubre.

Per a més informació pot posar-se en contacte amb Q·Global a través del correu electrònic qglobal@grupcostabravacentre.com o telèfon 972313702.