La sostenibilitat és més important que el factor preu

15/08/2017

“El 66% dels turistes estan disposats a pagar més per marques i viatges sostenibles”

La sostenibilitat importa als turistes. L'informe ‘Turisme ecològic i sostenible: perfils i tendències, presentat per Ostelea School of Tourism & Hospitality, revela que el 66% dels viatgers estan disposats a pagar més per marques sostenibles. Sorprèn el fet que són els més joves els més propensos a desemborsar una major quantitat de diners per aquesta qüestió, amb un percentatge del 73%, mentre que en el cas dels baby boomers (nascuts entre 1946 i 1964) es redueix al 51%.              

“El Turisme representa el 5% de les emissions a nivell mundial”          

Segons l'estudi, el Turisme representa actualment el 5% de les emissions globals, de les quals el 4% són generades pel transport i gairebé el 1% pel sector de l'allotjament. Malgrat que no figura entre les indústries més contaminants, existeix una creixent conscienciació dels turistes, la qual cosa es tradueix en un important augment del Turisme sostenible. La quota de mercat d'aquest segment ha passat del 7% al 25% en el període comprès entre 2010 i 2016. La despesa dels espanyols, molt inferior a la mitjana europea.

Aprofundint en el perfil de l’ecoturista, els seus trets característics són el seu alt nivell d'educació, la seva procedència d'entorns socioeconòmics amb un alt poder adquisitiu i la seva àmplia experiència al món dels viatges. La mitjana d'estada del turista europeu que visita ecodestins és de 15,6 nits, mentre que la seva despesa ronda els 1.190 euros per estada, la qual cosa suposa un desemborsament diari de 76,3 euros. Comparat amb el viatger nord-americà, resulta inferior posat que aquest gasta al voltant d'1.017 euros en 9,8 nits. Per tant, al dia desemborsa 104 euros, 27 més que l'europeu.  Aquestes dades animen al sector turístic a seguir treballant per aconseguir un turisme més sostenible.

Des de Q·Global estem disposats a informar-vos i assessorar-vos de manera integral i personalitzada. Podeu contactar amb nosaltres al 972313702 o a través del correu electrònic qglobal@grupcostabravacentre.com.