L’oblit de les certificacions en el sector turístic

14/02/2018
La certificació és una garantia assumida com a tal des de fa temps en totes les branques de la indústria, excepte en el sector hoteler, on aquesta pràctica no té tants seguidors tot i els seus indubtables avantatges. Es tracta bàsicament d'un sector independent i imparcial que manifesta que un producte, procés o servei determinat són conforme a una norma específica.  

A Espanya, l'organisme encarregat d'aquests temes és AENOR. Des d'aquest organisme es destaquen els avantatges de disposar d'un certificat de qualitat i/o medi ambient: beneficis econòmics, legals, d'inversions i costos, de producció, financers, comercials, d'imatge i es redueix el risc d'assumir responsabilitats derivades dels anteriors propietaris.     

Els principals avantatges de disposar d'aquestes certificacions es veuen sobretot en la millora dels procediments, ja que clarifica i descriu les funcions específiques de cada departament i les relacions entre departaments entre d'altres. D'aquesta manera és més fàcil aconseguir la satisfacció del client, ja que és alguna cosa que sempre es busca, però moltes vegades no es fa amb la perspectiva adequada.       

Des de Q•Global som experts en la implantació i seguiment de certificacions en el món del turisme i estem disposats a informar-vos i assessorar-vos de manera personalitzada. Podeu contactar amb nosaltres al 972313702 o pel correu electrònic següent: qglobal@grupcostabravacentre.com