L'accessibilitat Turística serà una de las claus del sector

15/05/2017
Fernando Fraile, director general de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, en la seva intervenció en la jornada d'accessibilitat turística, organitzada per la CEOE i la Fundació ONCE, en el marc del Dia Mundial de Turisme, va destacar 5 claus per al futur del sector turístic:
 
1.- La sostenibilitat (mediambiental, econòmica i social). 2.- La formació. 3.- Les noves tecnologies aplicades al turisme. 4.- La imaginació per comercialitzar i dissenyar nous productes. 5.- L'accessibilitat.
Sobre aquest últim punt va manifestar que tota persona, en algun moment de la seva vida, patirà alguna discapacitat. Tot el treball que es realitzi en favor de l'accessibilitat en el turisme serà en benefici de tots.
 
Els problemes d'accessibilitat són innombrables, el visitant pot veure afectat en cada part del recorregut, ja sigui en l'accés a la informació, en el transport local, l'allotjament, les visites o la participació en esdeveniments culturals o esportius, sigui com a espectador o com a participant.
 
Atès que la demanda de turisme accessible per a tots va en augment, avui es considera més com una oportunitat que com una obligació. Si el sector turístic vol mantenir i desenvolupar la qualitat, la sostenibilitat i la competitivitat, hauria de donar suporti desenvolupar el turisme d'accés universal, ja que ofereix avantatges per a tothom. Si són més les persones que tenen la possibilitat de viatjar, el sector turístic aconsegueix més visitants, temporades més llargues i nous ingressos. La societat en el seu conjunt es beneficia de les noves oportunitats d'ocupació, dels majors ingressos fiscals i d'un entorn accessible tant per a la població com per als visitants.
 
Fraile va concloure manifestant que aquestes 5 claus del futur turístic caben perfectament sota el paraigua de la “Q” de Qualitat Turística, única certificació de referència en el panorama turístic.
 
Recordeu que a Costa Brava Centre trobareu tècnics que us poden ajudar a implantar la “Q” de Qualitat Turística, a formar-vos i a aplicar les noves tecnologies i les tècniques de comercialització més innovadores al vostre establiment.