IV Jornades d'Eficiència Energètica de l'ITH a Girona

05/10/2017

 L’Hotel Carlemany de Girona ha acollit aquest matí una nova edició de les ‘Jornades d’Eficiència Energètica en establiments turístics’ organitzades per l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH). El cicle de conferències, que ha començat a les 10 del matí i s’ha allargat fins a les 3 de la tarda, ha comptat amb la presència de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre. De fet, la seva presidenta, Bàrbara Hallé, ha estat l’encarregada de presentar unes jornades que anaven dirigides als establiments turístics amb demanda energètica rellevant (hotels, cases rurals, balnearis, càmpings o restaurants) i que es troben situats en entorns amb fonts d’energia limitats.

Abans de la intervenció dels conferenciants, la responsable de Projectes Sostenibilitat i Eficiència Energètica de l’ITH, Coralía Pino ha explicat que “la jornada d’avui pretén aportar solucions que contribueixin en l’estalvi energètic i el respecte pel medi ambient”. En aquest sentit, els assistents han pogut plantejar els seus dubtes a cada una de les empreses presents a la jornada. La primera en intervenir ha estat l’empresa Bosch-Buderus que, de la mà del seu director comercial, Ferran González, ha parlat de sistemes eficients per a la producció de calefacció i A.C.S en instal·lacions hoteleres. A continuació, Rafael Ferradans, director general d’ACV Espanya, ha centrat la seva intervenció en parlar de la producció semiinstantània d’aigua calenta per condensació (HeatMaster). Abans de continuar amb les conferències, s’ha fet una pausa per tal que clients i els responsables de les empreses poguessin intercanviar impressions.

El debat final entre els conferenciants s’ha endarrerit fruit de l’interès que han generat cada una de les seves intervencions. Les empreses Absorsistem, Wilo Ibèrica, Italsan, Sedical i Schneider Electric han aportat solucions al públic assistent. Les respostes de les empreses s’han encaminat en l’obtenció d’un estalvi energètic que també suposi una garantia de resultats i la reducció dels costos d’operació. Finalment, el director de la Banca d’Empresa del Segment Turístic Hoteler del Banc Sabadell, Jose María Martín, ha proposat fórmules per finançar les tecnologies eficients en el sector turístic. En la seva intervenció, Martín també ha aprofitat per elogiar l’alt nivell de les ‘IV Jornades d’Eficiència Energètica en establiments turístics’. La jornada ha conclòs amb una taula de debat en el qual els conferenciants han contestat a les preguntes dels assistents.