Creixement del compromís en relació al desenvolupament sostenible

15/06/2017

Iberia, Renfe i Viatges El Corte Inglés són tres de les 13 empreses espanyoles compromeses amb la OMT i la Xarxa Espanyola de Pacte Mundial, a desenvolupar pràctiques de responsabilitat en pro d'un Turisme sostenible. 

Gràcies a l'aliança entre l'Organització Mundial del Turisme (OMT) i la Xarxa Espanyola de Pacte Mundial, 13 empreses espanyoles —Europa Món Vacances, Formagrupo, Fort Hotels, Iberia, Ilunion Hotels, Minube, NH Hotel Group, Ostelea, School of Tourism & Hospitality, Port Aventura, Renfe, Segittur, Tarannà Viatges amb sentit i Viatges El Corte Inglés—s'han sumat al compromís de desenvolupar pràctiques de responsabilitat social corporativa que advoquin per un Turisme sostenible. La iniciativa, denominada ‘Turisme responsable: un compromís de tots’, arrencarà el 19 de setembre i se centrarà en el paper de les empreses turístiques per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).             

Els ODS, que aborden qüestions d'àmbit econòmic, social i ambiental, constitueixen la nova agenda mundial per aconseguir un planeta més just i igualitari que alhora preservi els recursos naturals. "La implicació del sector privat en aquest procés és essencial i ha estat identificada com a clau per a la implementació de la nova Agenda 2030", subratllen les dues entitats signatàries.

En paraules del secretari general de la OMT, Taleb Rifai, "estem assistint a un moment clau per consolidar un Turisme més sostenible, respectuós amb el medi ambient i amb les cultures locals". Es tracta, segons explica, de "una fita sense precedents en el qual la implicació i el compromís del sector privat es converteix en un component essencial". Es crearà un ‘site’ per difondre les accions de les empreses espanyoles.

Per la seva banda, el president de la Xarxa Espanyola de Pacte Mundial, Ángel Pes, ressalta que "aquesta iniciativa és pionera no només per la implicació del sector privat en l'Agenda 2030, sinó també per la necessitat d'involucrar a actors clau en la consecució d'un Turisme responsable i sostenible". "Plantejar un repte d'aquestes característiques al tercer país més visitat del món ofereix interessants possibilitats de replicar el projecte a escala global", sosté.            

La involucració de les 13 empreses espanyoles consisteix en l'engegada d'una sèrie d'iniciatives relatives a la responsabilitat social corporativa que quedaran plasmades en un ‘site’ creat a aquest efecte. Així mateix, responsables d'aquestes companyies han signat els principis del Codi Ètic Mundial per al Turisme i els 10 Principis del Pacte Mundial, que aborden àrees com l'ocupació de qualitat, l’impacta local de les activitats empresarials, la innovació, l'educació, els drets humans i la salut.

Per a més informació, no dubti en posar-se en contacte amb nosaltres a través del telèfon 972313702 o correu electrònic qglobal@grupcostabravacentre.com.