Certificacions a l'abast del teu allotjament

15/01/2018
Aquest mes us presentem una nova certificació en alimentació saludable per hotels, i us recomanem el Disintiu de Garantia de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, com aposta per el turisme responsable.
 
Un hotel amb la metodologia de Healthia incrementa la seva facturació més d'un 10% després oferir plats saludables al restaurant.
Un estudi realitzat entre octubre de 2015 i desembre de 2016 sobre més de 9.000 menús expedits per un hotel de quatre estrelles de Barcelona confirma que oferir propostes saludables als hostes contribueix a augmentar la rendibilitat de l'establiment. Oferir plats saludables que millorin el patró alimentari, a més d'abaratir fins a un 20% els costos de la matèria primera, aconsegueix fer créixer la facturació del restaurant per sobre dels dos dígits, segons acaba de confirmar un recent estudi realitzat per un cèntric hotel de 4 estrelles de Barcelona. Des que va començar a posar en pràctica els requisits de Healthia Certification, el primer i únic segell internacional d'alimentació saludable dirigit al sector turístic, l'establiment ha aconseguit diferenciar la seva imatge i alinear-se amb la que avui dia és, segons la consultora Nielsen i molts altres observatoris internacionals, la gran tendència de consum a nivell mundial en la restauració: l'alimentació saludable.
 
El distintiu de garantia de qualitat ambiental per hotels: una aposta pel turisme sostenible
Els clients i la societat en general demanen, cada cop més, productes i serveis que siguin respectuosos amb el medi ambient. Les etiquetes ecològiques són un referent per molts consumidors i un criteri que apliquen a l’hora d’escollir l’establiment on allotjar-se.
Per facilitar la identificació dels hotel compromesos amb el medi ambient i reconèixer el seu compromís, la Generalitat de Catalunya ha creat el  Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental  que s’atorga a hotels que compleixen uns requisits de qualitat ambiental més enllà del compliment de la normativa en àmbits tals com:
  • Gestió correcta dels residus
  • Estalvi en el consum d’aigua
  • Estalvi i eficiència energètica
  • Control de la generació de soroll
  • Pràctiques de gestió ambiental de l’hotel
  • Informació i educació ambiental als treballadors i clients
  • Mobilitat sostenible
El Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental és voluntari i aporta tant beneficis directes i quantificables a l’establiment, com d’altres més intangibles que tenen a veure amb la millora de la seva imatge i posicionament. Els beneficis més  immediats són el resultat de les accions en matèria d’estalvi i gestió més eficient dels recursos naturals, les quals permeten reduir de forma significativa els costos econòmics sense afectar ni el confort dels usuaris ni la competitivitat de l’hotel.
Així doncs, disposar d’aquest sistema d’etiquetatge ecològic de la Generalitat de Catalunya serveix per evidenciar el compromís amb el turisme sostenible.
 
Pots demanar-nos més informació sobre aquesta i altres certificacions de qualitat a ncolomer@grupcostabravacentre.com