Canvi de la legislació vigent en Protecció de Dades

11/04/2018

El 25 de maig de 2018 està al caure, ¿coneix les noves implicacions del reglament?

El RGPD o Reglament General de Protecció de Dades serà d'obligat compliment a partir del proper 25 de maig de 2018. Ja que la tecnología avança a passos de gegant i disposem d'eines que ens permeten intercanviar dades personals a temps real, es requereix una legislació que salvaguardi la seguretat de les dades de caràcter personal.

Aquesta nova normativa, comporta una llista de canvis destinats a protegir la nostra privacitat, a continuació els detallem les PRINCIPALS NOVETATS:

- Consentiment inequívoc. Desapareix el consentiment tàcit, exigint que aquest sigui lliure, informat, específic i inequívoc.

- Bretxes de seguretat. S'estableix l'obligatorietat de notificar en el termini de 72 h qualsevol contratemps ocorregut a l'autoritat nacional i als propis afectats.

             - Xifrat de dades. L'ús de xifrat en el tractament de la informació, eximeix del deure de notificar les bretxes de seguretat.

- Enduriment del règim sancionador Les sancions poden arribar fins al 4% de la facturació global de l'empresa.

- Nous drets de tutela. Es contemplen nous drets de l'interessat: Dret a la portabilitat, dret a l'oblit i dret a la transparència (ARCPOT)

- Avaluació d'impacte de risc (PIA). S'hauran de realitzar PIA per avaluar l'origen, la naturalesa, les particularitats i el risc en què es troben exposats les dades.

 

Si tens dubtes sobre la implantació de la nova legislació en matèria de protecció de dades no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres a ncolomer@grupcostabravacentre.com