Avantatges i inconvenients del turisme

26/03/2018

El sector turístic és un pilar de l'economia, no només dels països desenvolupats sinó també pels països emergents.   

Per una banda, el turisme té molts avantatges, ja que permet crear llocs de treball i millorar les infraestructures del país. També és una font molt important d'ingressos de divises pels països en vies de desenvolupament, millora la seguretat gràcies als programes implantats pel govern i conserva llocs històrics i turístics.  

Per altra banda, l'excessiva ocupació genera males cobertures, i pot arribar a afectar negativament la vida local dels ciutadans locals. A aquesta activitat també trobem associada la contaminació medi ambiental, un dels factors més importants, ja que està acabant amb llocs i espais, moltes vegades degut a la mala gestió dels recursos per part dels turistes i els treballadors del sector. 

Per tal de contribuir en la reducció d'aquest últim inconvenient i conseqüentment millorant la qualitat de vida de les persones, existeixen diversos sistemes de gestió del medi ambient que ajuden els establiments a adoptar bones pràctiques. Us recordem que des de Q•Global som experts en la implantació i seguiment d'aquests sistemes de gestió. Per qualsevol dubte o per més informació no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres per correu electrònic a qglobal@grupcostabravacentre.com o trucant al telèfon 972313702.