- Inici>
- Casos d'èxit
Casos d'èxit
El Grup Costa Brava Centre i el seu equip té més de 35 anys d’experiència contrastada en la posada en funcionament de projectes per a la definició de les estratègies per al desenvolupament del territori turístic Empordà-Costa Brava-Girona i en el disseny i posada en funcionament de productes que enforteixen l’Empordà- la Costa Brava-Girona - Catalunya com a destinació turística.
Com a compromís pel treball de qualitat i l’aposta per la millora continua, participa en els processos de formació continuada i disposa del certificat de qualitat segons la norma UNE-EN-ISO 9001:2008.
A continuació es detallen alguns dels projectes en els quals el Grup, a través de les seves empreses i equips tècnics, ha treballat:
Gestió de Qualitat Turística
Pla de Qualitat Turística a Girona (Des de 1998). Costa Brava Centre ha liderat des del sector privat l’aplicació del sistema ICTE (Instituto para la Calidad Turística Española) en el decurs dels darrers deu anys amb un notable èxit de participació (més de 240 empreses) i amb un notable índex de certificació Q respecte a altres destinacions arreu de Catalunya i Espanya (més de 40 establiments).
- SICTED al Garraf (2006-2007)
- SICTED al Baix Empordà (2004-actualitat)
- SICTED al municipi de Banyoles (2012-2017)
- “DESTAPA’T mostra Qualitat”. Disseny del programa de sensibilització cap a la Qualitat turística a tot Catalunya. (Generalitat de Catalunya, 2005)
- Manuals pràctics d'aplicació en càmpings, hotels, restaurants i establiments de turisme rural per al compliment del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2005-2010 (Generalitat de Catalunya, 2007)
- Coordinació i coredacció de la “Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene per als Restaurants de Catalunya" per a la Generalitat de Catalunya (ACSA, 2014)
- Coordinació i coredacció "Guia de Pràctiques de Seguretat i de Qualitat pels Centres d’Activitats Marítimes de Catalunya" per a la Generalitat de Catalunya (Direcció General de Pesca, 2015)
- Redacció del "Manual de prevenció de la COVID19 per hotels del Grup Costa Brava Centre" (2020)
L’objectiu dels manuals pràctics de qualitat és la millora de la qualitat, la seguretat i la competitivitat del sector turístic. Proporcionen una informació clara i de fàcil comprensió, fet que permet al personal dels establiments treballar de manera més eficient. És per això que aquests manuals esdevenen també excel·lents eines de formació per al personal del sector turístic.
Estudis conceptuals i de viabilitat de negocis turístics
Per saber exactament què, com i on es gasta l’energia és necessària una auditoria energètica. L’objectiu és dibuixar el mapa del consum d’energia dels edificis públics i a partir d’aquí estudiar la possible implementació de millores per a optimitzar aquest consum.
-Pla de negoci i manual de funcionament per a una xarxa de PIMES a la Ruta del Tequila (Mèxic, 2008)
-Estudi de viabilitat i requeriments necessaris per a la segmentació de l’oferta per a tipologies i per a cadenes hoteleres o agrupacions especialitzades, per a la Generalitat de Catalunya (Direcció general de Turisme, 2009)
-Estudi d’assessorament tècnic per a l’obertura de l’espai d’interpretació del peix de l’Escala, per a la Confraria de pescadors de l’Escala (2009)
Estudiem i analitzem les lleis, les reglamentacions, els mercats i conjuntures per tal que el nostre client pugui prendre les decisions amb totes les garanties a l'hora d’iniciar un nou projecte.
- Projecte per a la definició d’un programa d’embelliment dels municipis costers bascos (Basquetour, 2011) Estudi diagnòstic i definició de pla de millora de la qualitat paisatgística, urbana i de gestió de les infraestructures/equipament de les façanes marítimes (accessos, platges, passeigs marítims, ports, espais de sorra, etc.) dels 27 municipis costers bascos.
- Planificació de l’espai i les activitats del futur centre “Casa Empordà” a Figueres (Ajuntament de Figueres, 2014) Estudi i proposta de les actuacions que són necessàries a l’hora de projectar adequadament el futur espai que allotjarà el Centre d’exposició, venda i tast de productes alimentaris de l’Empordà “Casa Empordà”.
- Pla de dinamització turística de Púbol - La Pera. (Ajuntament de La Pera 2014-2015) Elaboració d’un pla estratègic de turisme, un programa d’accions i definició de productes turístics relacionats amb el programa FEDER “Viure al Poble Més”.
- Estudi per a la millora de la Qualitat Urbana del centre comercial i turístic de Begur (2016) Realització d’una proposta integral de millora per tal d’ordenar estèticament els carrers, les façanes, les terrasses, el mobiliari urbà, el mobiliari de comerços i de restaurants, etc., presents als carrers i les places del centre comercial i turístic de Begur.
- Estudi per a la millora de la qualitat urbana a la zona comercial de l'Estartit (2018).
- Estudi per a la millora de la qualitat urbana al centre comercial de Sant Feliu de Guíxols (2019) Realització d’una proposta integral de millora per tal d’ordenar estèticament els carrers, les façanes, les terrasses, el mobiliari urbà, el mobiliari de comerços i de restaurants, etc., presents als carrers i les places del centre comercial i turístic del municipi.
- Estudi i planificació de la millora integral de les platges de Castell-Platja d'Aro (2016)
- Estudi i planificació de la millora integral de les platges de Calonge-Sant Antoni (2016)
- Estudi i planificació de la millora integral de les platges de Tossa de Mar (2016) Realització d'un projecte de millora integral de les platges basat en l'anàlisi i avaluació dels serveis i productes que s'ofereixen, la percepció de la qualitat percebuda pels usuaris, l’anàlisi de la legislació i gestió per a trobar oportunitats de millora, i l’impacta econòmic. Projecte dut a terme conjuntament amb DTP21.
- Estudi per a la dinamització comercial del nucli antic de l’Escala (2018) Definició de les bases per a una millora integral de les zones comercials del municipi, determinant l'estratègia i una línia d'actuacions per a dinamitzar el sector del comerç i projectar el municipi com a centre comercial.
- Estudi per a la dinamització comercial del nucli antic de Castelló d'Empúries (2020) Definició de les bases per a una millora integral del nucli antic del municipi, determinant l'estratègia i una línia d'actuacions per a dinamitzar el sector del comerç i projectar-lo com a centre comercial.
-
Costa Brava Centre Hotels SCCL
-
Blau Verd Hotels SCCL
-
Costa Brava Verd Hotels SCCL
-
Petits Grans Hotels SL
-
Petits Grans Hotels de Catalunya SL
-
La Cuina de l’Empordanet
-
Osona Cuina
-
Aula Gastronòmica de l’Empordà
-
Fogons del Penedès
-
Cuines del Vallès
-
Oci Empordà
-
Costa Brava Hotels de Luxe
La creació, l’organització i gestió de productes turístics:
Campanyes gastronòmiques:
